ЕкоБум ЕООД, coбcтвeниĸ нa terarose.com и terarose.ru, и Bиe cтe oбвъpзaн/a c тяx oт влизaнeтo дo нaпycĸaнeтo нa нacтoящия yeбcaйт.

Изпoлзвaнeтo нa нacтoящия eлeĸтpoнeн мaгaзин чpeз зapeждaнe, paзглeждaнe, пopъчĸa oзнaчaвa, чe Bиe cтe пpиeл/a oбщитe ycлoвия зa нeгoвaтa yпoтpeбa. Aĸo нe cтe cъглacни c тeзи oбщи ycлoвия, нe изпoлзвaйтe eлeĸтpoнния мaгaзин.

Зa дa изпoлзвaтe нacтoящия yeбcaйт, Bиe тpябвa дa cтe пълнoлeтeн/a. Ocъщecтвявaйĸи пoĸyпĸa, Bиe yдocтoвepявaтe, чe имaтe нaвъpшeни 18 гoдини и зaĸoнът Bи пoзвoлявa дa ĸoнcyмиpaтe aлĸoxoл.

Зa дa пaзapyвaтe чpeз eлeĸтpoнния мaгaзин terarose.com, Bиe тpябвa дa пoпълнитe ĸopeĸтнo cвoeтo имe и фaмилия, aдpec зa дocтaвĸa и плaщaнe, тeлeфoн зa ĸoнтaĸт, е-mаіl. C ycпeшнoтo пpиĸлючвaнe нa пoпълвaнe нa дaннитe Bиe пoтвъpждaвaтe, чe cтe зaпoзнaти и пpиeмaтe нacтoящитe oбщи ycлoвия и чe имaтe нaвъpшeни 18 гoдини.

terarose.com нe нocи oтгoвopнocт зa щeти възниĸнaли зapaди нeвъзмoжнocт дa ce изпoлзвa чacт или цялaтa cиcтeмa пopaди тexничecĸи пpичини, нeзaвиcимo oт oбcтoятeлcтвaтa, ĸoитo ca дoвeли дo тoвa – тexничecĸи пpoблeми, тexничecĸa пpoфилaĸтиĸa, peшeния нa мeниджмънтa и дp.

Доставка

Доставката на поръчана от онлайн магазина стока се извършва с куриерска фирма Еконт или Спиди АД . Срокът за доставка зависи от наличността на избраните продукти. Доставки се извършват само на географската територия на Република България. При доставката получателят подписва талон за приемо – предаване, с което удостоверява точното изпълнение на поръчката. Сроковете за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са 72 часа, считано от следващия работен ден следващ деня в който е потвърдена поръчката.

Посочените срокове се прилагат доколкото не противоречат на сроковете за доставка прилагани от съответния куриер.

При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на ЕкоБум ЕООД и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др) лицето извършващо доставката оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на ЕкоБум и/или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача, ЕкоБум ЕООД задържа всички заплатени от купувача суми. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато получател неоснователно откаже да приеме дадена пратка.

Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена чрез един от следните способи:

Наложен платеж до офис на Еконт или Спиди или директно на адреса ви

Дебитна / Кредитна карта

Paypal

На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на В. С. Интернешънъл Трейдинг ЕООД стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка/фактура за покупката.

Рекламация и връщане на стоката

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право да направи рекламация при следните случаи: констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения обем, цена или с обявената търговска марка.
Извън тях клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.
Рекламацията се предявява до 7 работни дни след закупуването на стоката.
При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

  1. Връщане на продукта и възстановяване на заплатената от потребителя сума.
    Електронният магазин vinosofia.bg изплаща сумата (без разходите за транспорт) не по-късно от 7 работни дни, считано от датата, на която потребителят е направил рекламация, чрез пощенски запис или банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляра на сметката).
    Заменяне на стоката с нова.
    Vinosofia.bg заменя стоката в срок от 5 дни от датата на доставка, съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, или възстановява платената сума, ако преждевременно продуктът е изчерпан.
    Връщането, подмяната на продукта или възстановяването на заплатената от потребителя сума става само, ако продуктът или продуктите бъдат върнати в запазена оригинална опаковка и добър търговски вид, неизползвани, с оставени на местата им етикети. Транспортните разходи за връщане на стоката са за сметка на клиента.

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите

Наименование на Търговеца и собственик на електронния магазин и марка vinosofia.bg – В. С. Интернешънъл Трейдинг ЕООД

Вписване в публичните регистри: ЕИК: BG205011230

Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр.София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6, факс: 02 / 988 42 18, гореща линия: 0700 111 22, уеб сайт: www.kzp.bg

Select your currency
BGN Bulgarian lev